Бен Гордън, който игра в НБА повече от десет години за отборите на Чикаго, Детройт, Шарлът и Орландо, бе арестуван на нюйоркското летище "Ла Гуардиа" заради насилие над 10-годишното си дете. Роденият в Лондон бивш баскетболист е ударил сина си и това се е превърнало в причина за ареста му.

Гордън е бил задържан докато е чакал да се качи на борда на полет към Чикаго. Синът му е бил взет от леля си и моментално е откаран в болница, където е бил прегледан.

На някогашната звезда на Чикаго все още не са повдигнати обвинения, но се очаква това да се случи, защото освен посегателството над детето си, той е наранил и двама от служителите на летището, които са се опитали да го озаптят.

Това не е първи проблем със закона за Гордън. През 2017 година той бе арестуване заради нападение и грабеж, бил е спиран с фалшиви номера и документи, a също така е попадал в полезрението на властите заради фалшива аларма за пожар.

Когато бе избран от Чикаго и още в първия си сезон спечели наградата за "Шести човек" на годината, феновете на Булс му лепнаха прякора "Бен Джордан". Защото и той, точно като легендата Майкъл, бе избран под №3 в Драфта, но както е видно, кариерата му не се разви по подобен начин.

Средните му показатели в НБА са 14.9 точки, 2.5 борби и 2.5 асистенции.