Тай Лоусън, бившият плеймейкър на Денвър, Хюстън, Индиана, Сакраменто и Вашингтон, бе арестуван в Испания. За последно играчът с над 550 мача в редовния сезон на НБА бе баскетболист на тунизийския Монастир, но това далеч не са първите му проблеми извън терена.

Лоусън, който е шампион на колежанското първенство с легендарния тим на Северна Каролина, е бил задържан на испанска земя заради няколко провинения. Най-шокиращото от тях е това, че е замерял с чаши 13-годишно дете в италиански ресторант, като в резултат на това момчето е трябвало да получи няколко шева в спешното отделение.

Освен това американецът неколкократно е влизал в пререкания с хора по улиците на Ибиса, а за капак на всикчко е заплашил със саморзаправа служител на летището в Мадрид, който го е помолил да си сложи маската.

Още в дните си в НБА Тай имаше неприятности със закона, след като през 2015 година наруши пробацията си в следствие на инцидент, при който е карал под влиянието на алкохол. След това пък системно пропускаше тренировки на отборите си и така сам си затвори вратата към най-силното първенство в света. 

В пика на кариерата си той бе на страхотно ниво - през сезон 2013/2014 имаше средно по 17.6 точки и 8.8 асистенции на мач за отбора на Денвър, а в един мач срещу Минесота вкара 10 поредни тройки. 

34-годишният баскетболист обаче не е играл в Асоциацията от 2018 година насам, като последователно мина през първенствата на Китай и Гърция.

В азиатската страна не пропусна да се замеси в проблеми, обиждайки местните жени, благодарение на което си осигури доживотна забрана да играе в първенството на страната.