Полицията закопча с белезници фен на баскетболния Бостън Селтикс и го задържа за хулиганство по време на четвъртия мач от серията в плейофите срещу Бруклин Нетс.

Гостите спечелиха със 141:126 и водят с 3:1 победи.

За първи път след избухването на пандемията, залата на Селтикс бе отворена в пълен капацитет. Но това може да е последен мач там за доста дълго време, след като още едно поражение при двете предстоящи гостувания ще изхвърли тима от плейофите.

След последната сирена бутилка полетя и едва не удари Кайри Ървинг от гостите, който напускаше игрището с щастливите си съотборници. Той завърши с 39 точки, като само Кевин Дюрант имаше повече - 42.

Фенът, хвърлил бутилката, бе задържан и окован в белезници за секунди, след като играчите на Бруклин го посочиха. Младият мъж бе с екип на Кевин Гарнет.

Ървинг е бивш играч на Бостън, като игра две години в града и бе любимец на местните фенове.

Но след тези два сезона той не си тръгна по най-добрия възможен начин, а след това говори за расистки обиди към него от собствените му фенове в този период. Преди да бъде замерен от ядосания запалянко, Ървинг мина демонстративно през логото на Селтикс в центъра на терена и имитира стъпкване - очевидна провокация към феновете в залата.

Наказание за него едва ли ще има, но такова чака арестувания фен. Той ще бъде отстранен от посещаване на залата на Бостън поне за 2 години.

"Феновете са важна част от играта, но трябва да има някакви граници - каза Дюрант за инцидента. - Разбирам, че когато година си затворен у дома, може да си стресиран или да не ти е лесно. Но ние не сме в цирк, ние не сме животни, за да бъде плюти, замеряни с предмети и обиждани."

Въпреки 25-те точки на ЛеБрон Джеймс, ЛА Лейкърс загуби у дома от Финикс с 92:100 и допусна изравняване на резултата в серията - 2-2.

Атланта победи у дома Ню Йорк Никс със 113:96 и води вече с 3-1 успеха в серията.

ЛА Клипърс стигна до 2-2 победи, след като спечели гостуването на Далас със 106:81.