Кевин Портър-младши, който играе за Хюстън Рокетс в НБА, е бил задържан в Ню Йорк. 23-годишният гард е обвинен в това, че е нападнал и нанесъл удари на приятелката си в хотел в града.

Баскетболистът е пробвал и да души жената, след като я е ударил няколко пъти. Портър-младши е двойка с Кайсри Гондризик, която също е професионална спортистка и за последно е играла за Чикаго Скай в женската НБА.

Тя е била закарана в болница с наранявания по дясната страна на лицето.

От клубния му отбор излязоха с позиция, в която съобщават, че са наясно със случилото се, но няма да коментират темата докато не се сдобият с необходимата информация. Портър Джуниър изпрати най-силния сезон в професионалната си кариера, след като в 59 мача за "ракетите" бележеше по 19.2 точки и даваше по 5.7 асистенции.

Безспорно талантлив на терена, младокът има репутация на магнит за проблеми извън игрището. През ноември 2020-а, когато играеше за Кливланд, той бе арестуван, след като полицията намери зареден пистолет и марихуана в колата му.

След като бе пратен в Хюстън пък влезе в пререкание с генералния мениджър, защото шкафчето му в съблекалнята било преместено на друго място. По време на пандемията от COVID-19 е глобен от Лигата с $50 000, защото нарушава правилата за безопасност, посещавайки стриптийз клуб, а най-скорошната му подобна проява е от януари миналата година, когато е наказан от клубния си отбор заради разправия с треньора Стивън Сайлъс.