България загуби тежко гостуването си на Франция с 53:77 в баскетболните квалификации за Световното първенство през 2019.

Родните националия показаха коренно различно лице от двубоя в Ботевград, в който сътвориха баскетболно чудо, побеждавайки "петлите" за първи път от десетилетия.

Почти загубихме всякакви шансове за по-нататъчно класиране, тъй като Русия победи класиралия се Чехия с 81:61. За да изместим руснаците, трябва да ги бием вкъщи и след това да разчитаме на тяхна загуба срещу Финландия. И подобен развой не е сигурно, че ще ни класира.

България игра добре срещу Франция в първата четвърт - изоставане с 19:16, но след това момчетата ни бяха пречупени и рядко показваха позитивни знаци.

Загубиха последната четвърт с 8:21 и така бе оформена най-голямата загуба в квалификациите.

Най-резултатен за французите бе Якуба Уатара със 17 точки. За нашите Христо Захариев наниза 13, Станимир Маринов се отчете с 11, а Венцислав Петков с 8.

Въпреки че няма да се класираме, хората на Любомир Минчев ще оставят много позитивни квалификации зад гърба си с няколко престижни победи. Предстоящият мач с Русия в Ботевград е на 21 февруари 2019-а.