Националният ни баскетболен тим за младежи до 20 години отпадна на четвъртфиналите на Евробаскет дивизия "В" в София.

България загуби от Латвия с 57: 77 и така ще играе за разпределение на местата от пето до осмо, докато латвийците продължават напред към най-добрите 4 на първенството.

Латвия ще се нуждае от успех, за да спечели промоция в дивизия "А", за която се класират първите три тима от турнира в София.

В полуфиналите Латвия ще срещне Чехия или Полша. България ще се изправи срещу загубилия от тази четвъртфинална двойка.

Равностойна в днешния двубой бе само първата четвърт, в която българите така и не намериха отговор за доброто движение на топката в на съперника в нападение, но благодарение на индивидуални проблясъци останаха близо в резултата - 15:18.

Гостите вдигнаха оборотите през втората четвърт, като продължиха да играят организирано и с голямо самочувствие, като това даде резултат. В средата на двубоя двата тима бяха разделени от 12 точки - 28:40.

Третата четвърт се превърна в кошмар за България и истинско забавление за Латвия. Съперникът ни тотално наложи своята воля, а преднината надхвърли 20 точки при 35:56.

Пет поредни точки за "лъвовете" намалиха до 40:56, но след 30 минути те отново изоставаха със сериозна разлика - 42:64. В оставащата десет минути двата отбора фиксираха крайния резултат на 57:77.