Националният отбор на България по баскетбол 3х3 за мъже ще участва в предстоящите квалификации за Европейското първенство. Мачовете ще се проведат на 15 и 16 юни в Братислава, Словакия. 

В състава на тима ни са четири добре познати в баскетбола у нас имена - Йордан Минчев, Георги Боянов, Симеон Лепичев и Дамян Минков, които са решени да демонстрират високата си класа и да завоюват място сред най-добрите в Европа. През миналия сезон Минчев игра в Балкан (Ботевград), Боянов и Минков в ЦСКА, а Лепичев - във втора дивизия на Испания.

Треньори на отбора са Иван Тилев и Александър Овчаров, а физиотерапевт е Явор Касабов. Водач на делегацията ни в Братислава ще бъде Тодор Колев.

Нашите момчета са в група A на квалификационния турнир в Братислава с отборите на Швейцария, Украйна и домакините от Словакия. В група B са Полша, Турция, Германия и Естония.

Играе се по системата всеки срещу всеки, като победителите от всяка група се класират за полуфиналите. Заелите вторите и третите места играят на кръст за определяне на последните участници в Топ 4. Двата отбора, които спечелят полуфиналите, ще се класират за Европейското първенство по баскетбол 3х3, което ще се проведе в Австрия в периода 22-25 август.

Програма на мачовете на България в групата:

15 юни

13:05 часа: Швейцария - България

16:35 часа: България - Украйна

16 юни

13:30 часа: България - Словакия