Най-добрият български баскетболист Александър Везенков се сбогува трогателно с Олимпиакос, след като стана ясно, че е приел офертата на Сакраменто Кингс и от новия сезон ще играе в НБА.

Саша призна, че е обмислил добре двата варианта и е убеден, че преминаване в САЩ е най-доброто за него към момента.

"До феновете на Олимпиакос. След много часове на мислене през последните дни взех решение да се впусна в света на НБА. Без съмнение това е най-трудният избор, който съм правил. Напускайки този невероятен клуб след пет години, имам чувството, че оставям част от сърцето си. В Олимпиакос сбъднах мечтите си, намерих семейство и най-топлия дом, който мога да си представя.

Дадох всичко от себе си във всеки един момент, в който носих тази фланелка. В най-мрачните си часове останахме заедно, издигнахме се и трябва да се гордеем с постигнатото. Защото се борихме... до края. Думите не стигат, за да ви благодаря. Ще нося вашата подкрепа и вашата любов, докато започвам тази нова глава. Докато пътищата ни се пресекат отново, останете силни и поддържайте пламъка да гори. Веднъж червен, завинаги червен", написа Везенков в Инстаграм.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Sasha Vezenkov (@sashavezenkov)