Балкан обърна Левски с 80:74 с продължение в първия полуфинал на Националната баскетболна лига. Така тимът от Ботевград взе аванс 1-0 в серията, а вторият мач е в събота, отново в залата на Балкан.

Гостите водеха уверено, но някак изпуснаха преднината си, а елементарни индивидуални грешки разгневиха треньора им Тити Папазов. След мача той нареди тирада в негов стил, наричайки колегата си Небойша Видич "пумпал", и обвинявайки го, че прави циркове и манипулира публиката.

Трима американци донесоха успеха на Балкан - Крисчън Джоунс завърши с 21 точки (плюс 11 борби), а Уошингтън добави 17. Третият американец - Ахмад Рори, записа трипъл-дабъл с 12 точки, 10 борби и 11 асистенции.

За Левски Чавдар Костов държеше съпротивата с 19, а 17 вкара Марио Литъл.Другият полуфинал е Рилски спортист - Спартак (Плевен), а първата среща е в петък от 19 часа.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ МАЧА И ПЪЛНОТО КУЛТОВО ИЗКАЗВАНЕ НА ТИТИ ВЪВ ВИДЕОТО>>>

Ето избрано от монолога на Папазов:

"На***ме се... Сега трябва да си избършем л***ото... Вината е на деветдесет процента в нас. Какъв баскетболист трябва да си да не направиш фаул и да допуснеш да ти вкарат тройка...

Моят колега има уникалната способност да направи нещата да изглеждат така, че сякаш светът е свършил - каза Папазов. - Тази селячина, това е недопустимо. През целия мач - цирк. За да може тази публика да бъде манипулирана...

Този човек в Сърбия никой не го знае. Да видим как ще се случи това аз да отида там и да се държа така, да се подиграе със своя колега... А ние ще търсим по вола теле, за да може един пумпал да ни се подиграва тук.

Нашите момчета са герои, те са шампиони по морал!".