Баскетболистите на България не успяха да повторят подвига от преди няколко дни и загубиха от Русия със 73:77 (40:47).

Гостуването на един от водещите отбори в Европа бе смятано за "мисия невъзможна" в групата ни от Световните квалификации, но победата над "петлите" в Ботевград в четвъртък даде импулс и самочувствие да мислим за нова голям успех.

Не се случи, въпреки че не бяхме далеч от изненада в залата "Химки" в московските предградия.

Българите изпуснаха възможности да накажат неособено добрата стрелба на руснаците, които бяха напрегнати заради ситуацията в групата по пътя към Мондиал 2019.

Но напрежение имаше и у нашите, като мачът бе на грешки и пълен с брак в действията. Българите изпуснаха общо 13 стрелби от фаула, което е огромен проблем при толкова малка точкова разлика в края на двубоя.

Русия водеше през целия мач, но в духа на стратегията отпреди няколко дни, отборът на Любомир Минчев просто се държеше в играта и не допускаше голямо изоставане.

В края на третата четвърт дойде повратен момент, когато страхотна тройка на Александър Везенков донесе равенство - 60:60. И все пак по-големият опит на домакините се оказа решаващ, а ние бъркахме в ключови мигове.

Остана съжалението, че... можеше да се случи и второ баскетболно чудо само за три дни.

Битката бе жестока, а руснаците имаха за основно оръжие в нея Алексей Швед, реализирал 22 точки. За България същата резултатност показа Везенков.

В друг мач от нашата група Франция победи с 83:67 Финландия и е начело с 15 т., българите са пети с 11. Класирането за финалите изглежда много трудно и минава през победи в поне три от последните ни четири мача.

Предстоят ни домакинства на Босна и Херцеговина и Русия, както и гостувания в Сараево и на французите.