В сряда от 10 часа около залата в Ботевград се очаква истинска офанзива, след като тогава ще бъдат пуснати в продажба билетите за четвъртия финален сблъсък в баскетболното ни първенство. Балкан води с 2:1 успеха срещу Левски Лукойл и, ако спечели утре вечер, ще е шампион при мъжете в този спорт за първи път от три десетилетия.

Лудият по баскетбола град чака титлата в истерия, като 9 часа преди началото на мача се очаква да се купят първите билети. Срещата е от 19 ч и ще я предава БНТ 3.

"Ще направим всичко да завършим този сезон тук, ще направим всичко, за да направим тези хора в града щастливи - каза сръбският треньор на домакините Небойша Видич след победата в мач №3. В понеделник вечер Балкан спечели с 81:77 отново в своята зала. - Заслужаваме това тук на терена. Искам да ни позволят да спечелим, ако заслужаваме на терена. Това е всичко, което искам. Мисля, че това е честно. В нашия клуб работим със залата, която имаме и с феновете, които имаме. Вижте тази атмосфера, не знам колко хора имаше, поправете ме, ако греша. Виждали ли сте в друга зала толкова много хора? Не видях нито една бутилка или някой, който да хвърли нещо. Мисля, че отборът на Балкан заслужава титлата. Бяхме конкурентни и миналата година, но в тази израснахме с много неща."

"Най-важното е, че добрият тон между двата клуба е запазен. Трите мача протекоха без напрежение - каза треньорът на гостите Тити Папазов. - Естествено, имаше много добра организация, както от наша страна, така и в Ботевград. Предстои минимум четвърти мач. Надявам се отново баскетболът да бъде водещ, както досега. Ние ще дойдем с ясната амбиция, че сме опрени до стената и това е нашият мач, с който искаме да върнем серията в София. Естествено, съперникът ще иска тук да е шампион."