Шестнадесет значими фигури от баскетболната история влязоха в Залата на славата с тазгодишния прием. Безспорно най-разпознаваемите са Пол Пиърс, Крис Бош, Бен Уолъс, Крис Уебър и Тони Кукоч, но в пантеона на баскетболното безсмъртие място намериха още дамите Йоланда Грифит и Лорън Джаксън, Бил Ръсел, който този път бе приет в ролята си на трнеьор, както и Рик Аделман, Джей Райт, Вал Акерман, Хауърд Гарфинкъл, Котън Фицсимънс, Боб Дандридж, Пърл Муур и Кларънс Дженкинс.

Крис Уебър бе избор №1 в Драфта на НБА през 1993 година, спечели наградата за "Новобранец на годината" и прекара 15 години в Лигата, като пет пъти бе в Мача на звездите и идеалните отбори на сезона, а въпреки контузиите е считан за един от най-впечатляващите играчи на позиция "тежко крило".

Тони Кукоч е един от най-успешните чуждестранни играчи в историята на Асоциацията - има три титли с Чикаго през 90-те, както и награда за "Най-добър шести човек". Хърватската легенда шеговито благодари на Майкъл Джордан и Скоти Пипън, с които игра в Булс, че "са му сритали задника на Олимпиадата в Барселона през 1992, за да може да работи още по-здраво след това".

Именно Джордан съпроводи Кукоч на сцената за речта му, заедно с Джери Рейнсдорф - собственикът на Чикаго от легендарните за Булс години.

Бен Уолъс пък е първият играч, който не е избиран в Драфта на НБА и стига до Залата на славата. Легендарният център на Детройт спечели титлата с Пистънс през 2004 година и е четирикратен носител на отличието за "Защитник на годината".

Снимка: Getty Images

Легендата на Бостън Пол Пиърс пък изброи деветте отбора, които са го пропуснали в Драфта и им благодари, че са го мотивирали по този начин. Пиърс спечели титлата със Селтикс през 2008, когато бе избран и зa MVP на финалите. Неговият №34 е изваден от употреба от "келтите".

Крис Бош пък е двукратен шампион на НБА с Маями, а Хийт извадиха от употреба №1 в негова чест. Той има и 11 участия в Мача на звездите.