Мъжкият национален отбор по баскетбол започна днес подготовката си за Европейското първенство, на което ще участва през месец септември. Селекционерът Росен Барчовски ще разчита на разширен състав от общо 16 баскетболисти. Първата фаза от подготовката ще се проведе в "Арена Асарел" в Панагюрище.

В средата на месеца на "лъвовете" им предстоят мачове с Чехия и Хърватия в Пардубице, където ще вземат участие в приятелски турнир, а след това подготовката им ще продължи в Самоков.

В "Арена Самоков" ще бъдат изиграни двубои с Кипър и Румъния.

На ЕвроБаскет 2022 българите са в група с един от домакините в лицето на Грузия и поради това ще играят мачовете си от първата фаза в Тбилиси. Останалите тимове в нашата група са Испания, Турция, Белгия и Черна гора.

Ето и на кои баскетболисти се спря Росен Барчовски: Александър Янев, Александър Везенков, Андрей Иванов, Васил Бачев, Иван Алипиев, Йордан Минчев, Дий Бост, Деян Карамфилов, Димитър Димитров, Емил Стоилов, Константин Костадинов, Павлин Иванов, Станимир Маринов, Дейвид Кравиш, Алекс Симеонов, Чавдар Костов.