Треньорът на шампиона в баскетболната Евролига Анадолу Ефес Ергин Атаман (на снимката) поиска лично извинение от наставника на Барселона Шарунас Ясикевичус след двубоя между двата тима в Истанбул в четвъртък вечерта.

Анадолу Ефес надделя над съперника си с 96:86, а повод за конфликта между треньорите стана обвинение от страна на Ясикевичус, че хора от екипа на домакините са заснели тренировката на Барселона на турска земя.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ МАЧА>>>

Атаман сподели публично, че след мача литовският треньор на каталунците директно е обвинил един от асистентите в щаба на турския тим.

"Очаквам телефонно обаждане и извинение от Шарунас Ясикевичус. Той е добър приятел, но това е сериозно обвинение. Призовавам го да го докаже", заяви Ергин Атаман след мача и добави, че е много обиден.

Атаман е и национален селекционер на Турция. Категоричен е, че ако Ясикевичус не се извини лично или не докаже твърденията си, той трябва да напусне Борда на треньорите в Евролигата.

"Ако Ясикевичус ми се обади ще му кажа да докаже думите си и аз ще подам оставка веднага. Ако обаче не докаже обвинението или не се извини, очаквам той да се оттегли от Борда на треньорите в Евролигата", каза още Ергин Атаман.

"Това е нещо между треньорите", коментира кратко Шарунас Ясикевичус по темата на пресконференцията след срещата.