Черно море Тича може да не завърши сезона в родното баскетболно първенство. Три кръга преди края новината съобщи президентът на варненци - д-р Георги Ганчев, който съобщи, че днешната среща с Рилски спортист може и да е последна за “моряците”. 

Ганчев изтъкна като причина отказът на комисията по младежки дейности и спорт към Общинския съвет в града да придвижи към финансовата комисия искането за парична помощ от общината за клуба.

“Няма причина за отказа, още по-малко мотиви. Ако някой внесе днес искането на клуба във финансовата комисия и то бъде разгледано и одобрено, всичко ще е наред. Ако, обаче, това не стане, вероятно днес ще изиграем последния си мач в първенството, а в останалите две срещи момчетата може да не излязат”, каза Ганчев

Той добави, че очакваните от общината средства ще покрият разходите на клуба до края на сезона и ще помогнат за началото на следващия. По думите му сегашните спонсори на Черно море са готови да увеличат средствата за издръжка за следващия сезон с 30%, ако местната власт също се ангажира да помага.

Ганчев бе категоричен, че ако не бъдат получени пари от общината, съществуването на отбора е заплашено.

Черно море играе изцяло с български състав, в който преобладават предимно млади състезатели. Средната възраст на отбора е 21 години, а от началото на сезона варненци имат едва една победа.