С дългоочакван турнир ще бъде открито най-новото и най-модерно игрище за баскетбол 3Х3 в България. Надпреварата трябваше да се проведе през месец юли, но обстоятелствата и епидемичната обстановка наложиха провеждането ѝ да се забави, но времето дойде - на 26 и 27 септември чакането ще приключи.

На баскетболната площадка на St. George International School & Preschool в столицата София сили ще премерят едни от най-добрите състезатели в набиращата все по-голяма популярност дисциплина.

Уникалният терен е единствен по рода си в страната - със седящи места, които могат да съберат 400 души. Организаторите обявиха и доста добър награден фонд от общо 2500 лева, като шампионите ще приберат почти половината от него (1000 лева).

Таксата за участие е в размер на 50 лева до 10 септември и 75 лева след това. (За повече информация - philip.iliev.gmail.com и телефон 0878 124 518). Таксите могат да се преведат и по сметка - BG52UNCR70001523516151- Многоспортов ученически клуб "Св.Георги" основание-участие в спортни занимания.

Паричните награди не са единствените, които организаторите предвиждат, но останалите се пазят като изненада към момента. По традиция ще има и атрактивни индивидуални конкруси - за забивки и стрелба от тройката.

Освен шоуто на терена, има предвидени и игри с публиката.