Бившият ММА боец - Чейл Сонън, излезе с любопитно твърдение, че баскетболната звезда ЛеБрон Джеймс използва допинг, за да подобри своето представяне.

Според Сонън, който в момента работи като анализатор и промоутър в света на бойните спортове, ЛеБрон използва добре познатото забранено вещество еритропоетин, наричано накратко ЕПО.

Той влияе на производството на червени кръвни клетки и увеличава издръжливостта, а за използването му през годините са били наказвани не един или двама спортисти, най-често в леката атлетика и колоезденето.

Сонън твърди, че информацията му е базирана на факта, че той и ЛеБрон имат един и същ дилър, заради което е напълно нясно, че баскетболната звезда използва забранени стимуланти.

Разкритията му дойдоха в подкаст, в който бившият ММА боец разкрива, че сам е използвал подобни вещества.

"Непрестанно слушам, че ЛеБрон прави това или онова, но всъщност истината е доста по-различна.

Имаме един и същ дилът, знам какво прави. ЕПО оказва огромно влияние, ето защо ЛеБрон го приема. Това му носи издръжливост през целия мач на тези години. Кралят не е ЛеБрон, Кралят е ЕПО", казва Сонън.

Обвиненията му идват само месец, след като н 39-годишна възраст, ЛеБрон подобри рекорда за най-много реализирани точки в историята на НБА.