Бостън Селтикс удари Маями Хийт със 110:97 у дома в мач №5 от финалната серия в НБА на Изток, за да намали изоставането си на 2-3.

Предстои шести мач във Флорида, който дава още един шанс на Маями да затвори серията. Хийт водеше с 3-0, но две поредни победи на Бостън върнаха интригата.

И не само това.

Селтикс още са в играта да направят нещо, което не се е случвало в цялата история на НБА. Никога отбор не е обръщал серия от 0-3, като балансът е 0-150 в случаите, когато някой е изоставал с такъв резултат.

Но ако Маями не успее да вземе шестата среща и отиде на мач №7 при 3-3, то ще трябва отново да гостува в Бостън, а това превръща "зелените" във фаворит.

В това време Никола Йокич и Денвър Нъгетс вече мислят за Финалите на НБА, след като преди два дни свършиха своята работа на Запад - 4-0 срещу ЛА Лейкърс. Те чакат своя съперник и удължаването на серията на Изток работи в тяхна полза.

Бостън показа мускули в мач №5, като четирима играчи вкараха по над 20 точки - Дерик Уайт (24), Маркъс Смарт (23), Джейлън Браун и Джейсън Тейтъм (по 21).

За Маями никой не стигна кота "20", като Дънкан Робинсън с 18 бе най-близо.