Най-добрият отбор от редовния сезон в Източната конференция на НБА е само на един мач от елиминация в плейофите. Бостън удържа Маями до едва 80 точки ва мач №5 от финалите на Изток и след 93:80 държи съджата си в свои ръце, а Хийт са до стената преди шестия мач, който ще бъде в залата на Селтикс.

“Горещите” се нуждаят от задължителна победа, за да спасят сезона си и да го удължат с още един мач, който потенциално би бил на техен терен.

25 точки на Джейлън Браун и 22 на Джейсън Тейтъм, който остана на една асистенция от трипъл-дабъл с 12 борби и 9 завършващи подавания, бяха в основата на успеха на “келтите”.

Ал Хорфърд за пореден мач бе на ниво с 16 точки, 7 борби, 5 асистенции и 2 чадъра, докато Дерик Уайт се включи с 14 точки от пейката.

Тейтъм се превърна във вторият най-млад играч в исотрията на НБА, достигнал до 1500 точки след Коби Брайънт. През месец януари Бостън бе извън плейофната картина и на единадесето място на Изток, а сега е само на една победа от финал на Лигата. 

Бам Адебайо с 18 точки и 10 борби бе най-добър за “горещите”, а Джими Бътлър вкара 13 точки, но пропусна и 14 стрелби от игра при поражението на домакините. Те стреляха много слабо - 31.9% от игра (15.6% от тройката).