Бостън отново взе аванс в полуфиналната серия на Източната конференция срещу шампионите от Торонто.

Селтикс спечелиха мач №5 със 111:89 и така притиснаха Раптърс до стената, защото канадците трябва на всяка цена да спечелят следващия мач от серията, ако искат да запазят шансовете си за оставане в битката за защита на титлата си. Бостън от своя страна може да се класира за финал на конференцията при успех в шестия двубой

Джейлън Браун бе неудържим с 27 точки и затвърди създалата се тенденция през сезона - Бостън да побеждават, когато той вкара 25 или повече точки. Тимът е с 15 победи в 15 мача, в които той отбелязва поне 25.

Цялата стартова петица на "келтите" завърши с поне 12 вкарани точки, като освен Браун, Кемба Уокър също премина границата от 20, реализирайки 21, а Джейсън Тейтъм, Даниел Тейс и Маркъс Смарт добавиха съответно 18, 15 и 12.

Фред ВанВлийт с 18 завърши като най-резултатен за Раптърс.

Лос Анджелис Клипърс отново поведоха срещу Денвър в същата фаза на плейофите, но в Западната конференция. Тимът от Ел Ей спечели третия мач със 113:107, за да възстанови преднината си за 2-1.

Пол Джордж и Кауай Ленърд вкараха почти половината точки на победителите - Джордж впечатли с 32, а Ленърд добави 23.

Никола Йокич бе фантастичен за Нъгетс за втори пореден мач - 32 точки, 12 борби и 8 асистенции, но този път това се оказа недостатъчно за отбора от Скалистите планини на Колорадо. Другият лидер на Денвър Джамал Мъри приключи със скромните 14 точки и пропусна общо 12 опита в стрелбата от игра.