Джоел Ембийд се завърна в игра за Филаделфия, след като пропусна първия мач от полуфиналите на Изток срещу Бостън.

Това бе и първи двубой за камерунската звезда след избирането му за "Най-полезен играч" на сезона в Лигата, но Селтикс се погрижиха да развалят повода му и разбиха Сиксърс със 121:87, изравнявайки резултата в плейофната серия до 1-1.

Домакините превъзхождаха тотално съперника си по всички показатели, но най-осезаема бе разликата в успеваемостта от зоната за три точки. "Келтите" нанаизаха 20 тройки от 51 опита, докато гостите от Града на братската любов завършиха с едва 6/30 от далечно разстояние.

Бостън дръпна в резултата през третата част, след която поведе с близо 30 точки за 92:63 и не изпусна инициативата в оставащите 12 минути.

Джейлън Браун с 25 точки и Малкълм Брогдън с 23 поведоха Бостън напред, докаот Дерик Уайт и Маркъс Смарт се отличиха с по 15 вкарани точки.

Тобайъс Харис бе най-резултатен за Фили с 16, а Ембийд, за когото това бе първи мач от около две седмици насам, се представи скромно за възможностите си - 15 точки и 5 чадъра. Джеймс Хардън също бе обезличен и след като наниза 45 точки в първия мач, сега се отчете с едва 12 плюс 10 борби.