Баскетболният отбор на Цървена звезда официално ще потърси съдебна отговорност от френския играч на големия си белградски съперник Партизан - Матиас Лесор. Французинът е бивш състезател на "звездашите", но понастоящем защитава цветовете на "гробарите", а при последното дерби между двата тима, което бе в Адриатическата лига, потърси физическа саморазправа с Филип Петрушев от Звезда.

"Ще ви информираме своевременно за случващото се, защото искаме на всички да стане ясно, че не всеки може да прави каквото си пожелае. Включително в това число влиза и френски гражданин, работещ временно на територията на Република Сърбия", обявиха от Звезда, визирайки Лесор.

206-сантиметровият център, който игра за "червено-белите" през сезон 2017/2018, ще понесе санкции по вътрешния дисциплинарен правилник на Партизан. От градския съперник и негов бивш тим пък поискаха той да бъде отстранен от игра за остатъка от сезона.

Лесор налетя на бой на Петрушев в края на мача и го изблъска, а след това трябваше да бъде усмиряван от останалите баскетболисти на двата отбора.