Над 40 играчи са подписали 10-дневни договори с отборите от НБА само в рамките на последната седмица. Ако върнем лентата малко по-назад в месеца, то бройката ще бъде още по-впечатляваща, а причината са многото случаи на COVID-19.

Въпросните кратки договори в Лигата са или за период от 10 дни или за три мача, а даден отбор може да подпише два 10-дневни договора с даден играч в рамките на един сезон, а след това или трябва да го задържи за остатъка от сезона, или да го освободи.

В рамките на последните 24 часа Лос Анджелис Лейкърс привлякоха двама играчи с опит в Лигата - Дарън Колисън и Стенли Джонсън подписаха 10-дневни сделки с “езерняците”, които тази вечер играят с Голдън Стейт. 

По-рано през седмицата култовият образ Ланс Стивънсън, който стана известен със случка, при която духна в ухото на ЛеБрон Джеймс, подсили Атланта Хоукс. 

Ветеранът Джо Джонсън пък подписа с първия си отбор Бостън и дори вече игра за Селтикс, като се превърна в едва вторият играч след Дирк Новицки, който бележи точки за един и същ тим с 20 години разлика. 40-годишният гард, който е седемкратен участник в Мача на звездите и е считан за един от по-разнообразните реализатори, играли в НБА този век, за последно бе част от тим от Лигата през сезон 2017/2018, а след това се подвизаваше предимно в BIG3 Лигата.

Друго интересно име, което се сдоби с 10-дневна сделка, е Айзея Томас, който за втори път в кариерата си облича екипа на Ел Ей Лейкърс и вече дори изигра няколко мача, като в близките дни “езерняците” трябва да решат дали да го задържат в състава си.