Черно море Тича ще продължи да го има на баскетболната карта на България. Това стана ясно днес след заседанието на общинския съвет във Варна, на което бе гласувано на “моряците” да бъдат отпуснати 300 000 лева.

Баскетболният тим бе заплашен от фалит заради първоначалния отказ на комисията “Младежки дейности и спорт” да гласува финансова подкрепа към клуба.

Тази сутрин обаче над 300 души се събраха на протест пред сградата на варненската община, а след това присъстваха и на сесията, на която в крайна сметка бе гласувано да бъдат отпуснати средства на местния тим.

Варненци, които разчитат изцяло на български баскетболисти, огромна част от които са млади, бяха заплашени от това да не могат да започнат следващия сезон заради финансовите си неволи. В крайна сметка този въпрос бе решен, а сега остава да видим дали и спонсорите на клуба ще удържат на думата си и ще увеличат подкрепата си, както бяха заявили, че ще се случи при положителна развръзка с общинското финансиране.

Клубът от Варна е трикратен шампион и четирикратен носител на Купата на България, а от школата на отбора са тръгнали не едно и две доказани имена в историята на родния баскетбол.