Докато едната половина на Лос Анджелис празнуват титлата в НБА, другата крои планове за това как да свали по-големия брат от трона. Лейкърс винаги е бил и ще бъде по-обичаният и популярен отбор от Ел Ей, но в последните години съседите от Клипърс набраха скорост, но все нещо не им достига.

След като Док Ривърс бе уволнен след поредния провал на "втория отбор на Лос Анджелис", макар в състава да имаше суперзвезди като Кауай Ленърд и Пол Джордж, днес официално бе потвърдено кой ще го замени на треньорския пост. Ривърс донесе последната титла на Бостън (през 2008 година), но не успя да направи нещо подобно с Клипърс.

И така, новият треньор се казва... Тайрон Лу. Клипърс ще се пробват да свалят от трона Лейкърс и ЛеБрон Джеймс с Лу, който като играч спечели две титли с екипа на "езерняците", а като треньор взе шампионски пръстен начело на Кливланд, където работи с ЛеБрон.

Всъщност Лу няма особено голям опит без ЛеБрон в състава си. По време на дните им в Кливланд бившият гард често бе обвиняван, че е само пионка, а всъщност Краля решава какво да се случва със състава на Кавалиърс на терена.

Дали и доколко подобно твърдение е вярно вероятно няма да разберем никога, но е факт, че Лу води Кавс в едва шест мача след напускането на ЛеБрон, загуби и шестте, след което бе уволнен. Когато Джеймс не е играл, но е бил част от състава, Кливланд е с баланс - 1-12. А когато е бил на линия, отборът е спечелил 66.4% от мачовете за трите  пълни сезона, които двамата прекарват в Охайо.

През миналия сезон 43-годишният специалист бе помощник в щаба на Док Ривърс, а след като в Кливланд три пъти стигна до финали и ги спечели веднъж, сега ще трябва да се доказва без най-голямото име в баскетболния свят в състава си.