Денвър се върна в серията от финала на Запад в НБА срещу ЛА Лейкърс с победа, която се превърна в драматична - 114:106.

Така резултатът е вече 2-1 успеха за "езерняците".

А успехът трябваше да е сравнително рутинен след разлика, достигнала 20 точки в края на третата четвърт за Нъгетс. ЛеБрон и компания бяха отпуснати, играха лежерно и бяха далеч, далеч от съперника на всякакво ниво, докато в последната четвърт фаворитът се събуди.

Джеймс и Антъни Дейвис поведоха щурма, като авансът на Денвър бе стопен до 3 точки, а Краля бе най-силен в тези минути - той зареди точки, асистенции и направи два чадъра, за да постави под огромно напрежение съперника.

В най-напрегнатите минути (около 4 преди края) Лейкърс изпусна възможности да свали аванса още, а дори и да го заличи изцяло.

Но Джамал Мъри и Никола Йокич, а и фантастичният в този мач Джерами Грант, върнаха състава от Колорадо на повърхността и бурята бе овладяна.

Мъри завърши с 28 точки, 8 рибаунда и 12 асистенции, Йокич добави 22 т. (10 борби и 5 асистенции), а Грант летеше с 26 т.

Трипъл-дабъл на ЛеБрон с 30 т., 10 борби и 11 асистенции не стигна на отбора от Лос Анджелис, а Дейвис - традиционно безпощаден в плейофите, наниза 27 точки.

Тази нощ е мач №4 на Изток, където във финала Маями води с 2-1 победи срещу Бостън.