Баскетбол и бейзбол. Това са двата спорта, които попадат на челните две места в класацията на Майкъл Джордан. Въздушния е играл професионално и двата, като на едното място се справя малко по-успешно от другото.

Джордан обаче има и друг предпочитан спорт, който практикува постоянно в свободното си време - голф. Баскетболната звезда използва всяка една възможност да отиде на голф игрището, а пък ако има съперник, с когото да залагат по време на играта - още по-добре.

Майкъл до такава степен е вманиачен по голфа, че през 1991 година, когато Чикаго печели първата си титла и трябва да спази традицията за посещение в Белия дом, Майкъл не е там.

Лидерът на Булс и "Най-полезен играч" на редовния сезон и финалите не присъства на срещата с тогавашния президент Джордж Буш, защото... играе голф.

Както се оказва след това - в компанията на Джеймс Булър. Наркодилър, който е обвинен и в пране на пари. Официалната причина е отдавна планирана ваканция със семейството

По-късно в този ден въпросният г-н Булър е бил арестуван на летището в Шарлът, Северна Каролина, където полицаите намират в него чек за $57 000, подписан от Майкъл Джордан.

Самият Булър твърди, че става дума за заем, но години по-късно Джордан разкрива, че това всъщност е сумата, която е загубил в играта на голф в онзи ден. Легендарният баскетболист често е бил свръзван със залитания към хазарта, а това е един от много примери.