Десетки хиляди фенове заляха улиците на Сан Франциско, за да отпразнуват титлата на Голдън Стейт Уориърс.

"Воините" спечелиха своята четвърта титла в последните осем сезона, а подобно на останалите, тя също бе отпразнувана по подобаващ начин.

Играчите на Уориърс бяха посрещнати още от летището, а парадът се проведе по улиците на града, където десетки хиляди се бяха стекли да поздравят своите любимци. Снимки вижте тук.

Най-често срещаната гледка на пара бе станалият вайръл жест, който наподобява заспиване, така както често сме виждали малките деца да правят.

Жестът стана много популярен още по време на мачовете от финаланта серия, когато някои от играчите го правеха, а голямата звезда Стеф Къри обясни какво стои зад него.

"Нали знаете, когато слагате детето си да заспи има различни ритуали и начини да го примамите да легне. Това е финалният сигнал за една добре свършена работа. Ето така на шега и ние го правехме, когато вършехме работата си и приспивахме противника", обясни той.

Снимка: АР/БТА

Жестът наистина се превърна в култ в Сан Фрациско, а играчите не спряха да го правят по време и на парада.

Разбира се, най-много овации имаше именно за Стеф Къри, както и за треньора Стив Кър, който е в основната на това Голдън Стейт да е най-добрия и постоянен тим в НБА в последните години.

Много медии отвъд океана отчетоха, че купонът на "воините" е отстъпвал от този на тимовете, които по рядко стигат до титлата, но все пак е бил доста атрактивен.

Снимка: АР/БТА