Голдън Стейт Уориърс получи първи летен удар, който идва две седмици след загубената титла в НБА от Торонто Раптърс. Суперзвездата Кевин Дюрант отказва да подпише отново с франчайза и ще потърси ново предизвикателство другаде.

По информация на в. "Лос Анджелис Таймс", Дюрант вече е договорил продажбата на къщата си в Калифорния и е избрал имот в Ню Йорк. Това се счита за сигурен знак, че следващият му отбор ще е Ню Йорк Никс - нещо, за което се шуми зад Океана от месеци.

Треньорът на отбора-династия с пет поредни участия на финалите - Стив Кър, отрече Дюрант да е отказал да остане заради драмата около контузията му. Той влезе в игра ненапълно възстановен в мач №5 от финалите в Торонто, за да напусне с много по-тежка травма - скъсан ахилес, само 13 минути след появата си на игрището.

Асът няма да се появи на игрището вероятно в целия следващ сезон, едва след което ще заиграе за Никс.

Но според Кър не недоволство от начина, по който се е развила ситуацията около контузият и това, че е "бил притискан да влезе да играе от отбора", е причина за раздялата.

В същото време добрата новина за Голдън Стейт е, че Клей Томпсън е потвърдил желание да остане в тима. Неговата ситуация е подобна на тази на Дюрант и той можеше да избере пътя на свободен агент.

Освен това, също както Кей Ди, Томпсън е контузен тежко - скъса връзки на коляното във финал №6. Няма да играе вероятно до пролетта на 2020-а.