Лука Дончич каза "не" на желанието на Финикс Сънс да прекратят серията от плейофите в НБА в мач №6. Не и на негова територия.

Словенецът поведе Далас за победа със 113:86 и запрати серията в седми двубой, вече в залата на съперника. Дончич бе традиционно великолепен - 33 точки, 11 борби и 8 асистенции, като умело оркестрираше играта на Мавърикс. Помогнаха Реджи Бълок (19 т.), Джейлън Брънсън (18) и Спенсър Динуидъл (15).

За Слънцата неособено ефективна вечер имаше Девин Букър (19 т.), а Крис Пол също не бе в стихията си с 13. Най-резултатен се оказа центърът Деандре Ейтън с 21 (плюс 11 борби).

Така на Запад се чакат и двата финалиста - при 3-3 в серията тези два тима ще играят седми мач, а Голдън Стейт тази нощ ще приеме Мемфис при 3-2 в полза на Стеф Къри и компания, като с победа ще затвори серията.

Първият финалист на Изток обаче е ясен, след като Джими Бътлър поведе с 32 точки Маями на наказателна акция във Филаделфия и с 99:90 осигури място в последните битки от Конференцията за Горещите - 4-2 в серията. Макс Струс се включи с 20 (плюс 11 борби).

За Фили Тобиас Харис и Тайрис Макси нанизаха по 20 точки, но асът Джеймс Хардън имаше тиха вечер с 11 точки и 9 асистенции. И 76-иците отпадат.

Маями чака съперника си на финала на Изток, като в другата двойка тази нощ Милуоки приема Бостън в шеста среща при 3-2 за шампионите.