Словенската звезда на НБА - Лука Дончич, изведе своя Далас Маверикс до победа в първия мач от финалната серия в Западната конференция.

В него Далас Маверикс победи Минесота Тимбъруулвс със 108:105.

Дончич бе над всички и обеляза 33 точки за успеха на Далас, като към тях добави 6 бори и 8 асистенции, а с подобна успеваемост завърши и другата голяма звезда на тима Кайри Ървинг, който завърши с 30 точки.

Двубоят в Минесота бе изпъстрен с доста размени на водачеството, като нито един от двата тима не успяваше да се откъсне със сериозна преднина напред.

На полувремето домакините от Минесота имаха аванс от едва три точки при 62:59, а двата тима влязоха в последната четвърт с разлика от само точка при 83:82 за Тимбъруулвс.

Домакините за последно имаха преднина три минути и половина преди края, когато резултатът бе 102:98, но две поредни тройки на Дончич и Уошингтън обърнаха резултата.

Нов кош на Дончич донесе аванс от 106:102 за Дала с оставащи 40 секунди, като гостите успяха да удържат аванса, печелейки в крайна сметка със 108:105.

Така преди серията да се пренесе в Далас, Дончич и компания вече водят с 1:0 в тази финална серия на Запад, която се играе до 4 победи от 7 мача.