Лука Дончич запази хладнокръвие след емоциите от дебюта си в плейофите на НБА две вечери по-рано и поведе Далас към победа.

Мавърикс спечели срещу ЛА Клипърс със 127:114 и изравни серията - 1:1 успехи.

Дончич завърши с 28 точки, осем борби и седем асистенции и бе играч на мача за победителите. Помогна и фактът, че Кристапс Порзингис добави 23 точки, а и този път не бе изваден за техническо нарушение, както стана в напечения първи двубой, спечелен от Клипърс.

Дончич събра 70 точки в първите си две участия в плейофи на НБА, с което е №1 за всички времена. Досега постижението от 69 точки на великия Карим Абдул-Джабар бе рекордно.

Както и в този първи мач, Кауай Ленард бе виртуозен за отбора от Ел Ей с 35 точки и 10 асистенции. Лу Уилямс му помогна с 23, но фаворитът допусна изравняване и серията се завърза идеално за неутралните фенове, като изглежда една от тези, които ще ни държат в напрежение до последно.

Бостън Селтикс вероятно няма да допусне такъв сценарий срещу Филаделфия, след като взе и втория мач - 128:101. Джейсън Тейтъм повтори голямо представяне от сблъсък №1, като този път наниза 33 точки.

При 2:0 в серията, фаворитът изглежда в добра позиция да мине първия кръг на плейофите.

Юта изравни серията срещу Денвър с изненадващо внушителна победа - 124:105, като през цялата последна четвърт разликата не падна под 20 точки. Донован Мичъл бе с най-голям принос от 30 точки за успеха, а Никола Йокич отвърна с 28 за Нъгитс.

Шампионът Торонто води с 2:0 в серията, след като трудно измъкна 104:99 срещу Бруклин, въпреки че в един момент губеше дори с 14 точки.