Пламен Алексиев, доскорошният капитан на баскетболния Черно море, излезе с официална позиция, касаеща изказванията на клубния президент Георги Ганчев. Преди няколко дни той заяви, че част от играчите на клуба са участвали в уредени мачове, като на пресконференцията, на която направи това разкритие, спомена и името на Алексиев.

Опитният гард сложи край на кариерата си след последния мач на "моряците" от редовния сезон. 

Ето и какво заяви самият играч:

"По повод инициираната пресконференция от президента на БК Черно море Тича и спряганото в нея мое име, искам да изкажа моята позиция, след като ме потърсиха от доста медии. На първоначалния разговор, кой ще се подложи на полиграф и кой не, аз казах, че ще се подложа. Нямам какво да крия. Датата обаче съвпадаше с последния мач от професионалната ми кариера и размислих.

Аз не исках да свързвам края на кариерата си с подлагането на полиграф и това го казах на г-н Ганчев. Няма смисъл да изпадам в подробности, но заявявам твърдо и категорично: Аз, Пламен Алексиев, по никакъв начин и в нито един момент от кариерата ми, не съм играл симулативно, не съм залагал на нито един мач, не само на моя отбор, но и на противникови такива.

Отказвам името ми да бъде забърквано в подобни грозни истории. Особено от клуба, за който съм дал 16 години от живота си и буквално съм жертвал здравето си.

След въпросната пресконференция и последвалото изказване по телевизия Max Sport 2 на полувремето на втория финален плейоф между Рилски спортист и Левски Лукойл, останах огорчен от вменяването ми на вина и че съм "един от замесените" в този казус. Ако от клуба имат съмнения спрямо мен, нека да се обърнат към компетентните органи и да ме разследват. А не да се хвърля нещо във въздуха, с което да се петни името ми и това на семейството ми."