Треньорът на Лос Анджелис Лейкърс от настоящия сезон - Люк Уолтън, който ще застане начело на Сакраменто Кингс от новия, бе обвинен в сексуално насилие в САЩ.

Двукратният шампион като играч с Лейкърс (2009 и 2010 г.), ще трябва да се защитава срещу обвиненията на спортната журналистка Кели Тенънт.

Тя твърди, че Уолтън принудително я вкарал в леглото и започнал да я целува, а тя била в хотелската му стая само, за да обсъдят книгата, която пишела.

След това на няколко пъти отново опитал да я вкара в леглото си в следващите седмици, включително с неприлични съобщения.

Въпросните случки се разиграли в периода 2014-2016 г. Тогава Уолтън бе част от щаба на Голдън Стейт Уориърс. Журналистката е обявила, че досега е мълчала от страх за последствията при "популярността и влиянието", което има баскетболният треньор.

Адвокатът на Тенънт отказа да внесе подробности около полицейското разследване по случая, но такова започна и от ръководителите на NBA.

Самата Кели даде пресконференция рано тази сутрин българско време и разкри детайли по случилото се, но отрече да е правила секс с Уолтън.

Тя нарече поведението на треньора "отвратително" и каза, че той е приемал с насмешка нейните постоянни откази.

Ако вината на Уолтън бъде доказана, той може да се сбогува с лиценза си.