Голдън Стейт не пуска титлата в НБА, въпреки че всичко бе подготвено за детронацията на шампиона във вторник сутринта българско време.

Отборът от Западното крайбрежие изскубна инфарктно 106:105 в залата на Торонто и прати серията в мач №6. Победите са 3:2 за канадския състав, но при успех в петък сутринта (наше време около 4,30 ч) в своята зала, Голдън Стейт ще стигне до мач №7.

Той пак ще е в Торонто, в нощта на неделя срещу понеделник.

Стеф Къри се вдигна над разочарованието от двете поредни загуби в предишните двубои, за да поведе шампионите с 31 т. Клей Томпсън добави 26 за Уориърс, които обаче понесоха нов тежък удар.

Завърналият се отлично Кевин Дюрант (не бе играл дотук в сериите), излезе с нова ужасна травма още във втората четвърт.

Този път увреден е ахилесът му, а до контузията Кей Ди наниза 11 точки за 12 минути и вкара трите си опита от зоната за 3 т. С него на игрището, Голдън Стейт би бил фаворит да вземе следващия един или два мача. Без него... Кой знае накъде ще поеме тази луда серия!

Дюрант ругаеше на излизане от игрището, а генералният мениджър на Уориърс Боб Майърс се разплака трогателно на пресконференцията. Той пое вината, ако се окаже, че асът е пуснат в игра недокрай възстановен от предишната травма. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Град Торонто изживя тежко поражението, след като 12 часа преди мача във фензоната край залата вече имаше хора, които чакаха празненства за титлата.

Тя би била първа в историята на клуба, но ще се чака още. Преднината още е за Раптърс, но серията е толкова непредвидима, а мачовете - толкова оспорвани, че всяка прогноза е трудна.

Торонто водеше с 6 т. малко над 2 минути преди края (103:97), но допусна финална серия от 9:2 за гостите, за да загуби.

Клей Томпсън вкара две тройки, Къри добави още една - това бяха лидерите, измъкнали шампиона в много сложния момент.

За Торонто традиционно Кауай Ленард бе голямата фигура с 26 т., а в последните 17 секунди домакините имаха атака, като странно опитаха стрелба от тройката на Кайл Лаури, който пропусна. И 2 точки стигаха на Торонто за титлата.