Страхотна драма беляза мач №2 от финалите на Запад в НБА, като кош на Антъни Дейвис със сирената донесе 105:103 на Лос Анджелис Лейкърс срещу Денвър.

Победата доближи "езерняците" до голямата им цел - първа титла от 10 години. Лейкърс води с 2-0 успеха в серията, но се разходи по ръба на бръснача, след като един последен шут реши всичко.

Денвър навакса изоставане от 10 т. на почивката, за да вкара мача в невероятни последни минути, в които водачеството се сменяше постоянно.

Никола Йокич (30 точки, 9 асистенции и 6 борби) и Джамал Мъри (25/4/6) държаха Нъгетс в играта и тимът усещаше, че може да изравни в серията.

Дейвис обаче, превърнал се в основно оръжие на Лейкърс в плейофите, вкара 26 секунди преди края и даде аванс на своите - 102:101. Йокич отвърна с кош от трудна позиция, за да изведе Денвър напред 19 секунди преди сирената - 103:102.

Последва шут от тройката, неуспешен. После борба на ЛеБрон Джеймс, нова атака на Лейкърс, чадър срещу Дани Грийн и оставащи едва 2 секунди до края при владение пак на отбора от Лос Анджелис.

Топката стигна до Дейвис, който се вдигна и запрати тройка, след която прозвуча и финалния сигнал! Драмата бе пълна, победата е за ЛеБрон и компания.

Джеймс завърши с 26 т., 11 борби и 4 асистенции. Дейвис наниза 31 точки, взе 9 рибаунда и даде два завършващи паса.

На Изток Маями води с 2-1 победи срещу Бостън в другия финал на конференция.