Домантас Сабонис и ДеАрън Фокс са несъмнено двамата изявени лидери в отбора на Сакраменто. И двамата правят силен сезон с екипа на Кингс, но не попаднаха в състава на Запада за Мача на звездите, като липсата най-вече на Сабонис там породи доста критики от страна на фенове и анализатори.

Самият той изглежда не се трогва от това, че бе пренебрегнат, като в двата мача на своя тим след подновяването на сезона след Звездния уикенд записа трипъл-дабъл на два пъти. След успеха срещу Лос Анджелис Клипърс, в който се отличи със 17 точки, 15 борби и 12 асистенции, синът на Арвидас Сабонис бе запитан от журналист за Александър Везенков и впечатленията си от него до момента.

Българското крило е с контузия на глезена, заради която все още няма яснота колко още ще отсътва от ротацията на треньора Майк Браун.

"Разполага с невероятно чувство за хумор, много е забавен, а и е страхотен човек като цяло. Много сме близки, изградихме си страхотни отношения", каза литовецът.

"Може да стреля много добре. И се движи изключително добре без топката, което за мен е страхотно, защото обичам да подавам. Разбираме се чудесно и на терена още от първия ден, в който излязохме заедно на терена. Надявам се, че ще получавам повече минути заедно с него на терена, за да можем да помогаме на отбора", допълни той.

27-годишният Сабонис поддържа страхотно ниво през сезона до момента - 20.1 точки, 13.2 борби и 8.4 асистенции.

"Кралете" са втори в Тихоокеанската дивизия с баланс от 33 победи и 23 загуби, докато в по-голямата картинка - тази на Западната конференция, също са на добра позиция и към момента са пети в подреждането, съответно са в зоната на плейофите.