Кайри Ървинг, една от най-големите звезди на НБА, ще се завърне в игра след доста дълго отсъствие. Гардът на Бруклин не е играл този сезон, защото отказва да се ваксинира срещу COVID-19, а сега именно коронавирус кризата в редиците на Нетс принуди ръководството на отбора да се обърне към Ървинг и да го върне в състава.

Бившият играч на Кливлънд и Бостън ще играе в мачовете на “мрежите”, които не са в Ню Йорк и Торонто, където е задължително да си вкксиниран. 

Разбира се, за да се стигне до този момент, той ще трябва да мине през няколко теста за коронавирус. Освен това той ще тренира индивидуално, защото според правилата на щата Ню Йорк няма право да провежда занимания с останалите си съиграчи, защото не е ваксиниран.

“Очакваме с нетърпение завръщането на Кайри, както и това да можем да разполагаме с целия си състав. Решението е взето с пълната подкрепа на играчите и с оглед на настоящите обстоятелства”, обявиха от Бруклин.

Завръщането на Ървинг, който е седемкратен участник в Мача на звездите и шампион с Кливлънд от 2016 година, няма да се случи моментално, но вече се работи в тази посока.

През миналия сезон Кайри записваше средно по 26.9 точки, 6.0 асистенции и 1.4 отнети топки в 54 мача за Бруклин, като имаше лични рекорди в успеваемостта в стрелбата от игра (50.6%) и наказателната линия (92.2%).