Екип на великия Коби Брайнт бе оценен на сума между 5 и 7 милиона долара, като се очаква да бъде продаден някъде около горната граница.

Това ще се случи на търг, който се открива в края на месеца в Лондон, а къщата "Sotheby"s" описа артикула като "спортна реликва", а аукционът съвпада с третата годишнина от смъртта на легендата.

Коби си отиде внезапно от света в катастрофа във въздуха с хеликоптер, при която загинаха общо 8 души, включително 13-годишната му дъщеря.

Трагедията се случи на 26 януари 2020-а.

Екипът е от сезон 2007-2008 г., когато Брайънт стана MVP на годината, а Лейкърс игра финал в НБА, но загуби серията от Бостън Селтикс. По пътя към тези мачове обаче, по време на плейофен сблъсък с Денвър,

Коби наниза 49 точки при победа у дома, а след решаващ кош малко преди края камерите и фотообективите го уловиха да крещи триумфално, опъвайки напред потника си.

Този образ остава култов за играча в неговата кариера, а след кончината му именно така бе нарисуван на най-големия от десетките графити в Ел Ей любимецът на града (на основната снимка).

Точно този екип се продава на търг, като за това е получено съгласието на вдовицата на Коби - Ванеса.

Снимка: Getty Images