Новобранецът в редиците на Денвър Нъгетс Бол Бол е бил извикан за допинг контрол след фантастичното си представяне срещу Вашингтон. Синът на незабравимия Мануте Бол изигра впечатляващ мач в контролата със столичани и завърши с 16 точки, 10 борби и 6 чадъра.

Така 218-сантиметровият Бол стана първият играч в последните 20 години, който постига поне 15 точки, 10 борби и 5 чадъра в предсезонен мач, какъвто се явява този срещу Уизърдс. Всички 22 отбора, които са в "балона" на NBA в Орландо, ще изиграят по няколко контроли преди подновяването на сезона на 30 юли.

Феновете побързаха да се пошегуват, че този тест надали е точно случаен. По-рано през сезона нещо подобно се случи с Дани Грийн от Лейкърс, който бе извикан на допинг контрол след мач, в който избухна със зрелищна забивка - нещо, което по принцип не е типично за неговия стил на игра.

Бол Бол все още очаква да дебютира за Нъгетс в мач от редовния сезон на Асоциацията. Той бе избран от Денвър под №44 в миналогодишния Драфт, след като прекара един сезон в университета Орегон.

В едва деветте двубоя, които изигра в колежанското първенство, той впечатли със средни показатели 21.0 точки, 9.6 борби и 2.7 чадъра.