Воден от невероятния Бам Адебайо (на снимката горе) Маями наложи волята си в края над Бостън със 125:113 и спечели серията във финалите на Изток в НБА с 4-2 победи.

"Горещите" от Флорида са на финал за титлата, където ги чака Лос Анджелис Лейкърс на ЛеБрон Джеймс.

Адебайо наниза 32 точки, добави 14 борби и 5 асистенции за победата в мач №6. Джими Бътлър го подкрепи с 22 т. Още четирима играчи на Маями завърши с 13 и повече точкиа актив. Това бе ключът - победа, изкована от целия тим.

Не че и Бостън не се опря на широка гама реализатори - четирима вкараха над 20, а Джейлиън Браун реализира 26. Но не стигна.

Маями отива на шестия си финал за титлата в НБА, като за първи път ще е там без легендата Дуейн Уейд, който се отказа. Четири поредни финала Хийт достигна с ЛеБрон в съства си (2011-2014 г.), а сега ще играе срещу Краля.

От своя страна Джеймс отива на десетата си серия за титлата като състезател, с трети различен отбор.

Разбира се, романтиците и неутралните фенове мечтаеха за финал Лейкърс - Селтикс, което е абсолютната класика на НБА.

Двата големи съперника имат общо 12 финала един срещу друг, като балансът е 9-3 за Бостън. Последните три обаче са спечелени от ЛА Лейкърс, а такъв сблъсък за титлата не сме виждали от 10 г. Това са и двата най-титулувани отбора в НБА - Селтик има 17 титли, а Лейкърс - 16.

Маями обаче показа, че не се интересува от никаква романтика и не чете сценарии - преди Бостън елиминира и Милуоки, който бе отборът с най-добри показатели в редовния сезон на Изток.

Първата среща от финалната серия Лейкърс - Маями е в четвъртък рано сутринта наше време.