Голдън Стейт Уориърс запретна ръкави и се върна в ролята на фаворит във финалната серия на НБА, след като удари със 107:88 Бостън Селтикс във втория мач.

Така резултатът е изравнен - 1-1 победи, тъй като преди 4 дни Селтикс сензационно обърна първата среща от -12 точки в последната четвърт и записа успех в залата на съперника. Сега серията се мести за два двубоя в Бостън.

Стеф Къри бе лидер на наказателната акция, която бе особено мощна в третата четвърт. Двата отбора се оттеглиха на полувреме при само 2 точки аванс на домакините (52:50), но в следващите 12 минути Голдън Стейт вкара 35, а Бостън - само 14.

Така за финалната четвърт връщане от минус 26 за Селтикс нямаше, защото чудеса като онова в първия мач не се случват всяка вечер.

Къри наниза 29 точки за само 32 минути на игрището, добави 6 борби и 4 асистенции. Джордан Пуул добави 17, а Кевин Лууни (12), Андрю Уигинс и Клей Томпсън (по 11) също минаха границата на двуцифрения актив за победителите.

Правещият невероятен сезон Джейсън Тейтъм вкара 28 т. за гостите, а Джейлън Браун добави 17.

Мач №3 е в четвъртък сутринта наше време, а четвъртата среща е в в съботното утро - и двете са в Бостън.

Петият двубой ще е в залата на Голдън Стейт на 14 юни, а шестият - отново на територията на Селтикс (17 юни). Ако се стигне до мач №7, той ще е пак в дома на Уориърс, в нощта на неделя срещу понеделник (19 срещу 20 юни).