Ден след голямата новина за преминаването на Леброн Джеймс в "Лос Анджелис Лейкърс", шампионът от последните две години "Голдън Стейт Уориърс" също осъществи звезден трансфер.

"Воините" си осигуриха услугите на Демаркъс Казънс за срок от една година.

Контрактът на досегашния играч на "Ню Орлиънс Пеликанс" ще е на стойност 5,3 милиона долара.

Казънс все още не е напълно възстановен от травмата си в ахилеса, като това е и главната причина да се съгласи да подпише краткосрочен договор за по-малко пари.

Той е участвал четири пъти в "Мача на звездите", като с неговото привличане отборът на "Голдън Стейт" събра в състава си петима от участниците в миналогодишния звезден мач.

Това сериозно разбунтува феновете на другите отбори. "Голдън Стейт" спечели три от последните четири финала, като продължава да взима суперзвезди и да подлсилва състава си.

Снимка: Twitter

"Лос Анджелис Лейкърс" от своя страна продължи с трансферите.

По инфромация ESPN, Ражон Рондо се е разбрал с клубното ръководство и ще подпише договор за един сезон, в който ще заработи 9 милиона долара.

32-годишният плеймейкър е един от най-добрите на позицията си в цялата Лига, но също така е известен и с тежкия си характер. В "Лейкърс" той ще си партнира със суперзвездата Леброн Джеймс.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos