Най-големият в баскетболната история - Майкъл Джордан, обяви дарение от 2 милиона долара за бедстващите райони в Щатите, ударени от урагана "Флорънс".

Легендарният спортист, а днес съсобственик и президент на клуба Шарлът Хорнетс в НБА, е превел по 1 милион на две организации - Американския Червен кръст и Фондацията за помощ на пострадалите в Северна и Южна Каролина, които да разпределят средствата.

"Просто съм шокиран от видяното - каза 55-годишният Джордан пред агенция "Associated Press". Спортната икона е израснал в Уилмингтън, Северна Каролина. - Гледките от Уилмингтън, Фейтвил, Мъртл Бийч, Ню Берн и Уолъс, откъдето е татко ми, просто ме удариха в сърцето. Аз съм част от тези места, това е домът ми. А човек трябва да се грижи за дома си.

Възстановителните работи след щетите ще са много дълги и трудни, всеки долар ще е от помощ."

През октомври миналата година Джордан дари 7 милиона долара на две клиники в Шарлът, които работят с пациенти от най-бедните квартали на региона.

Майкъл е изключително успешен в бизнеса, като състоянието му се оценява на около 1,7 милиарда долара. Той е и сред най-щедрите дарители за благотворителни каузи в последните години.