Големият шампион Тони Паркър спира да играе баскетбол, след като го правеше на най-високо ниво в цели 18 сезона. Звездата на Франция и НБА обяви новината в свой стил, казвайки:

"След като вече не мога да бъда Тони Паркър, няма смисъл да го правя. Спирам да играя баскетбол, щом не мога да се боря за титла, не ми се играе повече."

Паркър се оттегля на 37 години, а за последно носи екипа на Шарлът Хорнетс в НБА. Четири пъти е шампион със Сан Антонио, където е легенда. Приемането му в Залата на славата на баскетбола е формалност, ще се случи до 12 месеца.

Тони, редом с Ману Джинобили и Тим Дънкан, изградиха гръбнака на големия тим на Сан Антонио, стигнал до четири пръстена на шампионите през 2003, 2005, 2007 и 2014 г. Шест пъти влиза в отбора за Мача на звездите, избиран от феновете.

Стана Европейски шампион с Франция (2013 г.), още веднъж бе втори и два пъти - трети.

Суперзвезда, която блести ярко не само на игрището. Популярността му и в Европа, и зад Океана, му даде роли във филми, както и шансове като водещ в собствени телевизионни предавания.

Бракът с Ева Лонгория, който се разпадна през 2010-а, временно бе тема №1 за медиите във Франция, а и двамата се превърнаха в звездна двойка от първите страници.

Игра само за четири отбора - Париж Рейсинг Баскет, Сан Антонио (16 сезона и половина), Лион и Шарлът.

Засега няма яснота в каква посока ще тръгне и къде ще е следващото му предизвикателство, но медиите във Франция твърдят, че няма да е свързано с баскетбол.