Бостън Селтикс се наложи със 109:86 над Милуоки, като по този начин успя да изравни общия резултат (1:1) в полуфиналната фаза на Източната Конференция.

Най-резултатен за състава на Селтикс беше Джейлън Браун, който отбеляза 30 точки, Джейсън Тейтъм записа 29 точки в актива си.

За Милуоки най-ефективен на игрището беше звездата Янис Адетокумбо, който отбеляза 28 точки.

Основен принос за победата на Бостън беше добрата игра в защита, която блокира рейдовете на Адетокумбо. Във втората част гръцкият баскетболист се събуди и натрупа точки в актива си, но те не бяха достатъчни, за да помогне за победата на отбора си.

"Бях го изолирал, като на самотен остров. Не му позволих да разгърне играта си. Страхотно удоволствие ми носи факта, че се справих с един от най-добрите баскетболисти в света", каза Грант Уилямс от Бостън Селтикс, който се занимаваше с персоналната охрана на Янис.

Снимка: Getty Images

В срещата от Западната конференция Мемфис Гризлис постигна инфарктна победа над Голдън Стейт Уориърс със 106:101 точки. По този начин и те успяха да изравнят резултата в серията (1:1), след като в първата среща загубиха само с една точка.

Джа Морант от състава на Мемфис беше под пара, като вкара 47 точки. Той имаше най-голям принос за стратегическата победа, като мнозина анализатори заявиха, че той ще е оснвоното предизвикателство, което лежи пред надеждите на Голдън Стейт за титла.

"Това беше един от любимите ми мачове. Играх срещу един от любимците си Стеф Къри. Той е природен талант, аз се уча от него. Битката тепърва започна", каза самият Морант.

За отбора на Голдън Стейт най-резултатен бе Стеф Къри с 27 точки.