Легендата Меджик Джонсън роди новината на деня (или нощта у нас) откъм Националната баскетболна асоциация, като обяви изненадващо, че напуска Лос Анджелис Лейкърс.

Президентът бе на поста точно 2 години, като нямаше никакви признаци, че може да си тръгне точно сега.

Меджик създаде основа с млад отбор, а към него преди този сезон бе добавена и суперзвездата Леброн Джеймс.

Преди последния мач от редовния сезон срещу Портланд, президентът със сълзи в очите обяви решението си пред репортерите.

"В момента ми иде да се разплача, но така е по-добре - каза Меджик. - Имам прекрасен живот и сега нямам търпение да се върна към него. Обичам свободата си и сега отново ще я имам. Някой ще трябва да го каже на шефката, аз нямам смелост да го направя..."

Джонсън подчерта още веднъж отличните си взаимоотношения със собственичката Джийни Бъс. Минути по-късно Лейкърс благодари на Меджик с официално изявление, в което го нарече "най-велик в историята на организацията".

Новината идва като пореден шок и доказателство за хаоса в най-популярния отбор от НБА.

Вече се говори за ефекта "Леброн", който руши мостове и отношения, където и да се появи. В отбора, пълен с талантливи и обещаващи играчи, настъпи разрив след няколко изказвания на аса, който иска повече звезди в състава и не помага за самочувствието на хората около него на игрището.

Цялата тази объркана ситуация доведе до това Лейкърс да не се класира за плейофите в НБА този сезон.

Вероятно има и други сериозни причини за решението на Меджик, което дойде като гръм от ясно небе.

Първите информации са, че Лейкърс ще се обърне към Коби Брайънт, който пък е другият най-голям в историята на "езерняците". Но е по-вероятно той да не иска поста точно в този момент.

Самият Меджик пък призна, че може да продължи да е близо до спорта по един малко по-различен начин, след като звездата в тениса Серина Уилямс го е потърсила с идеята да стане неин ментор и съветник.