Александър Везенков бе оставен извън състава на Сакраменто при гостуването на Оклахома Тъндър, като официалната регистрирана причина в тимовия лист бе "треньорско решение".

Българинът е здрав и изигра минути в четири последователни мача на Кингс, преди да дойде този.

Гръмотевицата - както името на домакините от Оклахома, победиха със 112:105, за да усложнят още ситуацията на тима на българина за директна квота в плейофите. Сакраменто изпусна златен шанс в двубоя, след като водеше с 20 точки на старта на третата четвърт, но не успя да задържи ритъма и аванса си.

Шай Гилджъс-Аликзандър вкара 40 точки за победителите, ДеАрън Фокс наниза 33 за Кингс, а серията от 61 поредни двубоя с дабъл дабъл за Домантас Сабонис приключи. Центърът завърши с 8 точки и 13 борби.

Ню Орлиънс се възползва от грешката на отбора на Везенков с победа в Портланд - 110:100. Друг пряк конкурент - Далас, също спечели. Воденият от Лука Дончич тим би в Шарлът със 130:104. Единствената добра новина за Саша и съотборниците му от тази нощ е поражението на Финикс с 92:105 у дома от ЛА Клипърс.

След тези резултати ситуацията на Запад е:

5. Далас 49-30, реално вече недостижим за шестицата

6. Ню Орлиънс 47-32

---

7. Финикс 46-33

8. Сакраменто 45-34

9. ЛА Лейкърс 45-35

10. Голдън Стейт 44-35.

Тимът на Везенков трябва да спечели и трите си оставащи мача - три домакинства - срещу преките конкуренти Ню Орлиънс и Финикс, както и срещу неиграещия вече за нищо и отпаднал от Портланд, за да има шанс за място в шестицата и директно да попадне в първия кръг на плейофите. Или дори да задържи позиция 7 или 8, с която поне да има домакинско предимство в допълнителните баражи.

Всички резултати от нощта: