Хюстън продължава да притиска шампиона на НБА Голдън Стейт и със 112:108 у дома изравни резултата в плейофната серия на Западната конференция - 2:2.

Мачовете между тези два съперника са толкова изравнени, че общата статистика на точките в четирите двубоя дотук е 448:447 за Голдън Стейт.

Нито една от срещите не бе предрешена рано, и в четирите имаше интрига и драма до последните секунди с близки резултати.

В мач №4 блестяха трите големи звезди. Джеймс Хардън отново бе най-резултатен, нанизвайки 38 т. за Хюстън. Кевин Дюрант вкара 34 за шампиона, а Стеф Къри добави 30.

Точно двамата асове на Голдън Стейт имаха идеални позиции един след друг с открити стрелби от зоната за 3 точки в последните секунди, като успешен изстрел изравняваше резултата. Но пропуснаха.

Залата се уплаши за здравето на Дреймънд Грийн от гостите, който падна лошо и удари главата си в третата четвърт. Оказа се, че е добре и няма сериозна травма.

Петият мач е в залата на Голдън Стейт, следва сблъсък в Хюстън. Ако се наложи, мач №7 отново ще е в дома на шампиона.

На Изток Милуоки поведе с 3:1 срещу Бостън в серията, след като звездата Янис Антетокумпо изригна с 39 точки и 16 борби за победата със 113:101 в мач №4, и то като гост.

Милуоки ще получи шанс да затвори серията с домакинство на мач №5.

Другите две полуфинални серии:

Изток, Торонто - Филаделфия 2:2 в серията, мач №5 е в Торонто тази нощ.

Запад, Денвър - Портланд 2:2 в серията, мач №5 е в Денвър също тази нощ.