Голдън Стейт Уориърс е само на крачка от своята четвърта титла в Националната баскетболна асоциация за последните осем сезона.

"Воините" победиха Бостън Селтикс със 104:94, като по този начин поведоха с 3:2 във финалната серия, която се играе до четири победи.

Всичко може да свърши още след два дни в Бостън, а ако се стигне до финален седми мач в серията, то добрата новина за Уориърс е, че той ще се играе в Калифорния.

За разлика от последните мачове в серията, днес голямата звезда Стеф Къри бе доста тих на игрището за своите стандарти, но това не се оказа фатално за Голдън Стейт.

Той отбеляза едва 16 точки, гарнирани с три борби и осем асистенции, което няма нищо общо с досегашните му представяния, в които Къри не падна под 30 точки.

Освен това, тази нощ видяхме първия плейофен мач в кариерата на Къри, в който той не отбеляза тройка.

Снимка: Getty images

Иначе най-големите проблеми за Бостън Селтикс дойдоха в първите 10 минути на мача, в които първенците на Източната конференция изостанаха с отчайващото 8:24.

Все пак звездата им Джейсън Тейтъм съкрати 6 точки от изоставането, но и на полувремето авансът на Голдън Стейт бе комфортен - 12 точки при резултат 51:39.

След почивката обаче видяхме един преобразен тим от Бостън, който взе нещата в свои ръце и след брилянтна трета четвърт, скъси изоставането си само на точка. Резултатът бе 75:74 в полза на домакините, а всички очакваха една вълнуваща последна четвърт.

В нея огромно значение имаше силното начала на "воините", които бързо увеличиха аванса си на 9 точки, а две поредни нарушения на Маркъс Смарт не помогнаха на Бостън в амбициите на тима да стопи разликата.

Така този аванс се поддържаше до самият край, а в крайна сметка победата отиде за Голдън Стейт със 104:94.

Най-резултатен в мача бе Джейсън Тейтъм от състава на гостите с 27 точки, а Андрю Уигинс от Голдън Стейт вкара с една по-малко.